Plåt13 arrangeras via ett samarbete mellan några av branschens ledande företag. Tillsammans besitter vi landets främsta expertis angående koppar, stålplåt, aluminium, rostfritt och titanzink, liksom byggnadsplåtslageri, sandwichelement och infästningar.

AURUBIS är världsledande inom metalltillverkning, komponenttillverkning och relaterad ingenjörs- och designkunskap. Vi har gedigen erfarenhet av kopparproduktion och våra produkter sträcker sig från flertalet ytskikt till tak- och fasadsystem, regnvattensystem och taksäkerhet till interiörsystem och servicekoncept för arkitekter och konstruktörer.

Rheinzink är en tillverkare av titanzink som är ett massivt naturmaterial bestående av exakta delar koppar och titan. Materialet har ingen ytbeläggning och är 100% återvinningsbart. Vi har produkter för såväl tak och fasad som takavvattning. Rheinzink är ett bra miljöval och är Cradle to Cradle certifierade.

Plannja vidareförädlar byggprodukter och produktsystem i tunnplåt av svenskt kvalitetsstål och aluminium. Vidareförädlingen görs genom målning, profilering, pressning och bockning. Bland våra produkter märks vägg- och takprofiler, takpannor, takavvattning, takskydd, planplåt, väggkassetter, armerings/formplåt med mera.

OUTOKUMPU är en av världens största tillverkare av rostfritt stål och vi har av de bredaste produktsortimenten både när det gäller bredd, tjocklek och ytfinish. Vi finns i 30 länder och har 8 000 anställda.

HECO NORDISKA är specialiserade på fästelement till stål- och plåtentreprenörer samt till trä-, järn- och bygghandeln. Vi har ett välutvecklat samarbete med ett stort antal leverantörer över hela världen och vi kan därför bemöta de flesta skruvbehov. Vi lagerför ett komplett sortiment av skruvar för byggindustrin.

Paroc group är ledande inom energieffektiva isoleringsprodukter och lösningar. Vår fackkunskap inom energieffektivitet utgör grunden för hela vår verksamhet. Vi utvecklar och leder byggkoncept, från energisparande renoveringar till passivhus. PAROC element är högklassiga sandwichelement med ytskikt av stålplåt och en kärna av stenull. De används i huvudsak i fasader, innerväggar och innertak i kommersiella, industriella, kontors- och offentliga byggnader. Vi erbjuder släta, linjerade, präglade och till och med printade element.  Det går också bra att montera ytterligare lager med exempelvis dekorativa metaller.

Bevego verkar rikstäckande med försäljning och distribution inom tre affärsområden; byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Genom nära samarbete med flertalet marknadsledande leverantörer, fungerar vi som den naturliga länken mellan tillverkare och marknad. Vi saluför en rad kvalitetsprodukter från bland andra Plannja, Rheinzink, Aurubis, Outokumpu Nordic och Heco Nordiska.

ENTREPRENÖRFÖRETAGEN ägs av Plåtslageriernas Riksförbund (PLR). Vi stöttar våra medlemsföretag med råd, inspiration och gemenskap samt jobbar för att driva utvecklingen framåt. PLR har ca 900 medlemsföretag med 6000 anställda över hela Sverige. Vill ni komma i kontakt med byggnadsplåtslagare för konsultation eller samverkan så hjälper vi er att hitta rätt företag eller person.

PLÅT13 arrangeras i samarbete med SVERIGES ARKITEKTER VÄSTRA GÖTALAND.